Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © Pro Shots

Avond van uitersten voor Van Gerwen

27 april 2017
Michael van Gerwen zweefde donderdag in Birmingham op de dertiende speelavond in de Premier League Darts tussen uitersten.

 

In zijn eerste partij tegen de Brit Dave Chisnall ontsnapte de titelhouder aan een zeldzame nederlaag (6-6).

In zijn tweede duel rolde de wereldkampioen uit Brabant de Brit Adrian Lewis genadeloos op: 7-0. Het was de achtste keer in de historie van de Premier League dat een partij met dergelijke cijfers eindigde.

Van Gerwen was tegen Chisnall zichzelf niet. Bij een achterstand van 2-5 leek zijn eerste verliespartij tegen de Brit sinds 2013 nog slechts een kwestie van tijd.

Het uitzicht op een verrassende overwinning maakte Chisnall echter nerveus. Hij miste onder meer drie pijlen op dubbel achttien voor de zege waarna Mighty Mike alsnog een gelijkspel wist af te dwingen.

Lewis
Van Gerwen gaf na afloop toe dat hij heel slecht had gegooid en beloofde beterschap tegen Lewis. De Nederlandse dartsmachine maakte zijn woorden meer dan waar. Met een gemiddelde van 110,75 punten liet hij niets heel van Lewis.

In het klassement leidt Van Gerwen met een voorsprong van drie punten op de Schot Peter Wright. De titelverdediger is al zeker van deelname aan de play-offs (Final Four) en ook de eindzege in de reguliere competitie (goed voor een premie van circa 30.000 euro) kan hem bijna niet meer ontgaan.

Raymond van Barneveld verloor met 4-7 van de Schot Gary Anderson. De Hagenaar staat vijfde in het klassement en kan de halve finales nog halen. (ANP)

Gerelateerd