FC Basel
FC Basel - © Pro Shots

FC Basel behaalt achtste titel op rij na winst op Luzern

28 april 2017
Voor het achtste jaar op rij heeft FC Basel de Zwitserse titel veroverd. Met een zege vrijdag bij FC Luzern (1-2) verzekerde de ploeg van trainer Urs Fischer zich zes wedstrijden voor het einde van de competitie al van het kampioenschap.

Basel heeft aan kop van de ranglijst een gigantische voorsprong van liefst 24 punten op de eerste achtervolger Young Boys, dat nog zeven duels voor de boeg heeft.

Grote voorsprong
De ploeg die al jarenlang regeert in Zwitserland, zette liefst 24 van de dertig competitieduels in winst om. Vijf keer moest Basel genoegen nemen met een gelijkspel, slechts één wedstrijd in eigen land ging verloren. Jean-Paul Boëtius heeft ook een aandeel in de twintigste landstitel van Basel, al is die wel heel klein.

De oud-Feyenoorder kwam tijdens de eerste seizoenshelft twee keer in actie. De vleugelspits liet zich in de winterstop verhuren aan de Belgische club Racing Genk.

Seydou Doumbia en Renato Steffen maakten vrijdag in Luzern de doelpunten voor FC Basel, dat zich als kampioen van Zwitserland plaatste voor de groepsfase van de Champions League. (ANP)