Vladimir Tarasenko (links)
Vladimir Tarasenko (links) - © ANP

St. Louis Blues met late zege naast Nashville Predators

29 april 2017
St. Louis Blues heeft de stand in de play-offs tegen Nashville Predators gelijkgetrokken. Het team uit Missouri was vrijdagnacht met 3-2 te sterk in het eigen Scottrade Center.

Met de zege komt de stand in de best-of-seven-serie op 1-1. De derde wedstrijd staat zondagnacht in Nashville op de rol.

Voorsprong
Na de nederlaag in eigen huis in Game 1 wisten de Blues dat een nieuwe zeperd geen optie was. Toch waren het de Predators die tot twee keer aan toe een voorsprong namen.

Vladimir Tarasenko poetste een vroege treffer van James Neal weg, waarna Jori Lehtera voor de gelijkmaker zorgde na de 1-2 van Ryan Ellis. Met minder dan vier minuten op de klok was het opnieuw Tarasenko die voor de winnende goal tekende.

Lange serie
Jake Allen was belangrijk aan de andere kant van het ijs met 22 reddingen. "We wisten dat het een lange serie zou worden", aldus de St. Louis-goalie bij NHL.com. "Niemand dacht dat een sweep mogelijk was. Dat is een zeldzaamheid dezer dagen."

"Wij zijn nog altijd klaar voor een lange serie. Nu moeten we alleen uitrusten en daarna gaan we op weg naar een lastige uitwedstrijd." (FOX Sports)

De tweede wedstrijd tussen Washington Capitals en Pittsburgh Penguins zie je in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6.