Sulley Muntari
Sulley Muntari - © Pro Shots

Pescara-middenvelder Muntari haalt vergeefs verhaal na racisme

30 april 2017
Pescara-middenvelder Sulley Muntari is zondag in de verloren uitwedstrijd tegen Cagliari (1-0) het slachtoffer geworden van racisme. De 32-jarige Ghanees hoorde in de slotfase van het duel oerwoudgeluiden vanaf de tribunes aan zijn adres.

Oud-international Muntari maakte de arbitrage daarop attent, maar hij kon niet op steun of begrip rekenen voor zijn grieven.

Muntari wond zich behoorlijk op over het ontwijkende gedrag van de scheidsrechter, die de boze voetballer uiteindelijk de gele kaart gaf. Daarop stapte de Afrikaan van het veld. "Dit is mijn kleur", riep hij tegen het joelende thuispubliek terwijl hij op zijn arm tikte.

Trainer Zdenek Zeman, die met Pescara dit seizoen al is gedegradeerd uit de Serie A, viel na afloop Muntari bij. "Hij vroeg de scheidsrechter om op te treden tegen de racistische geluiden, maar de arbiter zei dat hij niets had gezien of gehoord. De felle reactie van Muntari valt daarom te begrijpen, al had hij beter niet van het veld kunnen lopen."

Muntari speelt sinds de winter bij Pescara, hij kwam over van het Saudische Al-Ittihad. Eerder kwam hij uit voor AC Milan en Internazionale. (FOX Sports/ANP)