FIFA
FIFA - © Pro Shots

Mali mag weer hopen op WK: FIFA heft schorsing op

1 mei 2017
Wereldvoetbalbond FIFA heeft de schorsing van Mali opgeheven. Het Afrikaanse land mag met onmiddellijke ingang weer interlands spelen.

De straf was uitgedeeld als gevolg van bemoeienis van de regering van Mali met de eigen voetbalbond, wat in strijd is met regels van de FIFA. Minister van sport Housseïni Amion Guindo ontsloeg het gehele bestuur.

De regering is inmiddels teruggekomen op de rigoureuze beslissing. Dit was voor de FIFA reden om de sanctie in te trekken, waardoor Mali weer interlands mag spelen. 

Kwalificatie WK 2018
Dat is goed nieuws voor de nationale ploeg, die zich de komende maanden hoopt te plaatsen voor het wereldkampioenschap 2018 in Rusland.

De Afrikanen hebben het lastig in een poule met Ivoorkust, Gabon en Marokko. Mali bemachtigde in twee wedstrijden één punt, waardoor het land zichzelf terugvindt op de laatste plek in poule C.

Ook voor Mali Onder 17 is het opgelucht ademhalen. Het jeugdteam kan door de uitspraak gewoon meedoen aan het jeugdtoernooi van de Africa Cup of Nations in Gabon, dat wordt gespeeld tussen 14 en 28 mei 2017. (FOX Sports)

Kom op 7 mei naar De Eretribune!

4 mei 2017
Kom op 7 mei naar De Eretribune!
FOX Sports nodigt je uit voor een speciale uitzending van De Eretribune, die op zondagmiddag 7 mei volledig in het teken zal staan van speelronde...