Jurickson Profar (rechts)
Jurickson Profar (rechts) - © ANP

Rangers laten Profar speelminuten maken in Minor League

2 mei 2017
Jurickson Profar heeft voorlopig zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Texas Rangers. De op Curaçao geboren infielder gaat de komende tijd speelminuten maken bij Round Rock Express in de Minor League.

Het bij de organisatie van de Rangers aangesloten Round Rock komt uit op Triple A-niveau, het hoogste podium in de minors. Profar, die recent de kleuren van Oranje verdedigde tijdens de World Baseball Classic, kwam eerder ook al meerdere keren uit voor de Express.

Speeltijd
“Gezien het huidige gebrek aan speeltijd denken wij dat het beter voor hem is als hij daar naar toe gaat en elke dag in actie komt”, verklaarde general manager Jon Daniels van de Rangers bij SportsDay.com.

“Wij geloven dat hij meer kan, maar hij gaat niet beter worden van op de bank zitten. We hebben liever dat hij in topvorm geraakt en klaar is voor wanneer we hem nodig hebben.”

De 24-jarige Profar raakte zijn basisplaats bij Texas onlangs kwijt aan concurrenten Ryan Rua en Delino DeShields. De situatie werd er niet beter op toen de club afgelopen weekend ook nog Pete Kozma wegplukte bij New York Yankees.

Talent
Profar maakte in 2012 als jongste speler in de Major League zijn debuut bij de Rangers. Het talent liet meteen zien waar hij toe in staat is met een homerun in zijn eerste wedstrijd. Mede door een slepende schouderblessure speelde hij sindsdien echter maar 198 wedstrijden op het hoogste niveau.

Dit seizoen kreeg hij bij de hekkensluiter van de American League West in vijftien van de 26 wedstrijden speeltijd. Hij kwam in 37 slagbeurten tot vijf hits, vijf runs en drie binnengeslagen punten, terwijl hij nog wacht op zijn eerste homerun van het seizoen. (FOX Sports)