De rechtbank van Utrecht moet woensdagmiddag uitmaken of Achilles'29 door de KNVB te weinig tijd is gegund om beroep toe te lichten tegen fataal puntenaftrek.

De club uit Groesbeek kreeg vorige week van de voetbalbond te horen dat hij drie punten moet inleveren, omdat Achilles niet voldaan heeft aan de financiële doelstellingen.

Dat zou betekenen dat degradatie naar de Tweede Divisie al voor de laatste speelronde in de Jupiler League onafwendbaar is voor de club.

'Interpretatie'
Achilles'29 tekende vrijdag schriftelijk beroep aan en kreeg daarop maandag te horen dat het woensdag voor de beroepscommissie kon verschijnen.

Volgens voorzitter Harrie Derks van Achilles is dat tegen de regels. Een zitting van de beroepscommissie kan niet plaatsvinden binnen vier dagen na de oproep, stelt hij. "Dat is wat zij zeggen, wij vinden van niet", aldus Koen Adriaanse, woordvoerder van de KNVB tegenover FOX Sports. "Een kwestie van interpretatie. Dat zullen we woensdagmiddag toelichten."

De rechter doet uitspraak over de vraag of de beroepscommissie woensdagavond al mag samenkomen om een oordeel te vellen. Een uitspraak over het lot van Achilles volgt donderdagochtend. Adriaanse: "Dat willen we graag, want we willen dat voor iedereen duidelijk is waar hij nog voor speelt op de laatste speeldag."

FC Twente-zaak
Achilles en FC Dordrecht kunnen vrijdag op het veld uitmaken wie degradeert naar de Tweede Divisie. De club uit Groesbeek speelt thuis tegen Jong PSV, de Dordtenaren uit tegen FC Den Bosch. Als Dordrecht wint, is de club hoe dan ook veilig.

Echter, als puntenstraf een feit is, doen deze wedstrijden er niet meer toe. De beroepscommissie hoeft overigens niet automatisch de licentiecommissie te volgen. Dat deed het orgaan ook niet in de geruchtmakende zaak tegen FC Twente vorig jaar.

Voorzitter Derks vindt dat de KNVB bezig is met een 'heksenjacht' tegen zijn club. Eerder kreeg Achilles al een boete van 72.000 euro opgelegd, omdat de club te laat was met het inleveren van financiële stukken. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 NAC Breda 2 6 6
2 FC Eindhoven 2 6 5
3 De Graafschap 2 6 5
4 FC Volendam 2 4 4
5 Almere City FC 2 4 1
6 Telstar 2 4 1
7 Excelsior 1 3 2
8 TOP Oss 1 3 1
9 SC Cambuur Leeuwarden 2 3 3
10 Go Ahead Eagles 2 3 -4
11 Jong AZ 1 1 0
12 Jong PSV 2 1 -1
13 FC Den Bosch 2 1 -1
14 Helmond Sport 2 1 -4
15 Roda JC Kerkrade 2 1 -4
16 Jong Ajax 1 0 -1
17 N.E.C. 1 0 -1
18 Jong FC Utrecht 1 0 -2
19 MVV Maastricht 2 0 -4
20 FC Dordrecht 2 0 -6