Tonny Vilhena blijft langer bij Feyenoord. De middenvelder heeft zijn contract, dat nog tot de zomer van 2018 liep, met twee jaar verlengd.

Vilhena is een vaste waarde in de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. De spelmaker kwam dit seizoen in 28 Eredivisie-duels in actie, waarin hij vier treffers maakte en twee assists afleverde.

De 22-jarige middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van de Rotterdammers en debuteerde in 2012 in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo in het eerste van de Stadionclub.

Vilhena leek vorig seizoen te vertrekken bij Feyenoord, maar uiteindelijk besloot de linkspoot toch te verlengen. De ziekte van zijn moeder, die eind vorig jaar overleed, was een van de redenen voor hem om langer in Rotterdam te blijven.

"Tonny is een zeer belangrijke speler in onze selectie, die zich vanuit onze eigen jeugd heeft ontwikkeld tot international", aldus technisch directeur Martin van Geel. "We zijn zeer blij dat hij langer aan Feyenoord verbonden blijft en zijn vertrouwen heeft uitgesproken in de toekomst van de club.''

Hansson
De Rotterdammers maakten bovendien de contractverlenging van Emil Hansson bekend. De 18-jarige Noorse middenvelder tekende bij tot de zomer van 2020. (FOX Sports)