Aleksei Korotaev, de financier van Roda JC, is, een week nadat hij in februari zijn entree maakte bij de Limburgse club, gearresteerd in Dubai. De Rus zou zijn opgepakt voor het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Sindsdien zit hij in de cel en zijn al zijn financiële middelen bevroren. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De aanhouding vond plaats op 10 februari toen hij arriveerde op Dubai International Airport.

Spoorloos
Bij de club maakten ze zich de laatste tijd zorgen over de afwezigheid van de 35-jarige Korotaev, die begin februari bij zijn presentatie in Kerkrade riep dat het 'een droom zou zijn' om Roda JC over vijf jaar Champions League te laten spelen.

Sinds die eerste persconferentie had Korotaev zich niet meer op de club laten zien. Algemeen directeur Wim Collard zei maandag nog tegen De Limburger dat hij dacht dat Korotaev enorm was geschrokken van de publiciteit rond zijn investeringen in Roda en daarom afstand had genomen.

​Gevangenis in Dubai
Nu blijkt dus dat Korotaev in Dubai in de gevangenis zit. Dit bevestigt een woordvoerder van het beleggingsbedrijf van Korotaev in Dubai, AK Investment, aan De Telegraaf. Volgens hem wordt de Rus door de autoriteiten beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Dat is in Dubai een strafbaar feit.

"De heer Korotaev is de volgende dag in hechtenis genomen. Bovendien zijn vanaf dat moment al zijn bezittingen bevroren", laat de woordvoerder per mail weten. Korotaev zit volgens de woordvoerder nog altijd in voorarrest.

​Misverstand
Volgens de zegsman van AK Investment heeft de arrestatie van Korotaev niets te maken met fraude of met zijn eerdere betalingen aan Roda JC. Er gingen geruchten over een groep beleggers uit Dubai die beweert nog miljoenen van de Rus tegoed te hebben.

De woordvoerder weet niets van die beweringen af, zegt hij, maar denkt dat Koroatev slachtoffer is geworden van een misverstand.

Reactie Roda JC
"We weten niet meer dan wat er in het persbericht van AK Investment staat", liet een woordvoerder van Roda donderdagochtend weten.

"We kunnen er nu verder nog niks over zeggen. We zijn bezig met een verklaring, die we later op deze dag naar buiten brengen."

"Korotaev is het slachtoffer van een misverstand na een fout, of erger van een frauduleuze actie om hem in diskrediet te brengen", gaf AK Investments een verklaring tegenover Voetbal International.

"Korotaev wil graag zijn grootste excuses aanbieden aan alle partijen, die zowel persoonlijk als professioneel aan hem zijn verbonden. Maar hij is overtuigd dat zijn juridische team de zaak snel zal oplossen met een persoonlijke rehabilitatie."(FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 sc Heerenveen 2 6 4
2 Ajax 2 6 4
3 PSV 2 6 3
4 Vitesse 2 6 3
5 VVV-Venlo 2 4 2
6 FC Twente 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 FC Groningen 2 3 -1
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4