Alles wat Werder Bremen sinds half februari aanraakt, verandert in goud. Met aanvallers Max Kruse en Fin Bartels als koningskoppel.

Kruse beter dan Lionel Messi? Ja, geloof het of niet, maar in de maand april was het toch echt zo. Althans, als we de goals en assists als bepalende factor hanteren.

In zes wedstrijden kwam Kruse tot acht treffers en vijf assists, terwijl Messi bij FC Barcelona bleef steken op acht goals en drie assists. Niet onaardig, maar de prestaties van Kruse bleken niet te evenaren.

Bartels
De opmars van Werder Bremen, dat in elf competitieduels liefst 29 punten pakte, is dan ook voor een groot deel op zijn conto te schrijven. Maar ook op dat van zijn aanvalsmaatje Bartels.

Beiden speelden eerder gezamenlijk voor St. Pauli en hebben elkaar in Bremen weer gevonden. Bartels is dit seizoen reeds goed voor zes doelpunten en acht assists.

De 1-0 tegen Hertha BSC van afgelopen zaterdag bleek een perfect voorbeeld van de cohesie tussen de twee. Kruse gaf een splijtende pass op Bartels die uit de counter toesloeg.

Tegenstanders krijgen nauwelijks vat op het duo, dat over het gehele veld zwerft. In Bremen lopen ze weg met Kruse, Bartels en de rest van de ploeg.

In februari nog degradatiekandidaat, inmiddels zeer kansrijk voor Europees voetbal. Een opmerkelijke revival.

Alleen 1. FC Köln, Hoffenheim en Borussia Dortmund kunnen Werder Bremen en z’n koningskoppel nog een halt toeroepen. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand