Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic zet na elf jaar trainer aan de kant

5 mei 2017
Novak Djokovic heeft gebroken met hoofdcoach Marian Vajda. De Servische tennisser heeft na het ATP-toernooi in Monte Carlo ook afscheid genomen van fitness-trainer Gebhard Phil Gritsch en fysiotherapeut Miljan Amanovic.

Vajda was sinds 2006 de hoofdcoach van Djokovic. De Servische nummer twee van de wereld kent een teleurstellend seizoen tot nu toe, met vroege nederlagen op de Australian Open, Indian Wells en Monte Carlo.

"Nokak en het team hebben besloten uit elkaar te gaan na een gedetailleerde analyse van het spel, behaalde resultaten in de voorgaande periode en privéplannen van elk teamlid afzonderlijk", aldus een verklaring op het twitter-account van Djokovic.

"Ondanks de fantastische samenwerking tot dusver, voelt Djokovic zich genoodzaakt een verandering door te voeren en nieuwe energie te introduceren om zijn spelniveau omhoog te krikken", ging het schrijven verder.

"Ik ben Marian, GG en Miljan voor altijd dankbaar voor een decennium van vriendschap, professionalisme en toewijding", aldus Djokovic. "Zonder hen had ik al mijn persoonlijke doelen niet kunnen bereiken. (...) Het was geen gemakkelijke beslissing, maar we waren allemaal toe aan een verandering."

"Novak kan nog veel meer en ik weet zeker dat het hem lukt", luidde een statement van Vajda.

"Ik heb altijd een stijgende lijn gekend in mijn carrière", sluit Djokovic af. "Nu ervaar ik hoe het is als het pad een andere kant op gaat", aldus de Serviër.

"Ik wil een weg vinden om sterker aan de top terug te keren. Ik zal de tijd nemen om de juiste persoon te vinden, die met mij klikt op het professionele vlak. Ik zal voorlopig alleen toeren, met mijn familie en management als steun." (FOX Sports)

Gerelateerd