Gregor Breinburg
Gregor Breinburg - © Pro Shots

Groep achter Manchester City wil N.E.C.'er Breinburg

5 mei 2017
Gregor Breinburg staat in de belangstelling van... Manchester City. Althans, de City Football Group, het bolwerk achter de Engelse topclub, zo weet FOX Sports.

De City Football Group wil de middenvelder van N.E.C. aantrekken en naar verluidt vervolgens stallen bij NAC Breda.

De aanvoerder van de Nijmegenaren bevestigt tegenover Omroep Gelderland dat City geïnteresseerd is. "Maar daar wil ik nu niet te diep op ingaan. Ik wil me focussen op N.E.C. De rest komt later wel."

'Meer luxe dan Ajax'
Manchester City gaat volgens De Telegraaf serieuzer samenwerken met NAC Breda. De club zelf ontkent dit.

"NAC Breda heeft met verbazing kennis genomen van het artikel, waarin staat geschreven dat de City Football Group miljoenen gaat investeren in een ultramoderne accommodatie die nog meer luxe zou hebben dan de trainingsfaciliteiten van Ajax en Vitesse", aldus een verklaring van de Bredanaars.

'Uitgesloten'
Ook ontkent de club uit de Jupiler League dat hij definitief onderdeel gaat uitmaken van de City Football Group. "Naast het feit dat beide partijen deze intentie niet hebben, is een dergelijke overname sowieso uitgesloten binnen de huidige regelgeving van de KNVB en de statuten van onze eigen club", gaat het statement verder.

Manchester City heeft ook belangen in New York City FC en Melbourne City FC. De Citizens werken al nauw samen met de Brabanders, waardoor de geel-zwarte club spelers uit Manchester op huurbasis krijgt.

De Group zou in dezelfde constructie Breinburg volgend seizoen willen stallen bij NAC, maar de Bredanaars zeggen dat ook dat 'onzin' is.

Breinburg was in winterstop bijna rond met het Amerikaanse Los Angeles Galaxy, maar die gedroomde overgang ketste af. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 3 9 5
2 sc Heerenveen 3 9 5
3 Feyenoord 3 7 4
4 FC Twente 3 7 4
5 PSV 3 7 3
6 Vitesse 3 6 2
7 FC Utrecht 2 4 2
8 PEC Zwolle 3 4 2
9 Willem II 3 4 2
10 VVV-Venlo 3 4 1
11 Heracles Almelo 3 4 -2
12 FC Groningen 3 3 -3
13 AZ 2 2 0
14 FC Emmen 3 1 -3
15 Fortuna Sittard 3 1 -4
16 ADO Den Haag 3 0 -5
17 RKC Waalwijk 3 0 -6
18 Sparta Rotterdam 3 0 -7