Dirk Kuijt heeft het naar zijn zin op de drukbezochte training van Feyenoord.
Dirk Kuijt heeft het naar zijn zin op de drukbezochte training van Feyenoord. - © ANP

Feyenoord profiteert van 'break' richting Excelsior

5 mei 2017
Feyenoord werkt met een nagenoeg volledig fitte selectie toe naar de mogelijke kampioenswedstrijd zondag tegen stadgenoot Excelsior.

Aanvaller Bilal Basaçikoglu is hersteld van een enkelblessure en kan voor het eerst sinds twee maanden weer aansluiten bij de wedstrijdselectie. 

De Rotterdammers kunnen alleen niet beschikken over de lang geblesseerde Sven van Beek en reservekeeper Pär Hansson.

Rick Karsdorp lijkt na een knieblessure weer klaar voor een basisplaats, nadat hij in de vorige wedstrijd tegen Vitesse (0-2 winst) op de bank was gebleven.

Rustperiode
Feyenoord kende een lange aanloop van twee weken richting de kampioenswedstrijd in Kralingen, omdat afgelopen zondag de KNVB Beker-finale op het programma stond.

"Voor ons kwam die break ideaal uit", zei Van Bronckhorst vrijdag. "We hadden een paar spelers die niet helemaal fit waren, met name Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Zij konden vanaf afgelopen maandag echter weer vol meetrainen, dus voor ons was het erg prettig."

Kampioenskoorts 
Van Bronckhorst en zijn manschappen krijgen heel wat mee van de kampioenskoorts die in Rotterdam hangt. "Daar ontkom je niet aan als er duizenden mensen langs het trainingsveld staan'', zei de trainer glimlachend.

"Iedereen heeft het erover, iedereen schrijft erover. Logisch, want wij hebben een kampioenswedstrijd op het programma staan. Daar komt een ander soort druk bij kijken. Maar ik zou met niemand willen ruilen hoor." (FOX Sports/ANP)