Dick met zijn zoontje Oliver
Dick met zijn zoontje Oliver - © Pro Shots

Feyenoord-fan reist halve wereld over: "Het wordt onvergetelijk!"

6 mei 2017
Hij vraagt het nog een keer. Extra, voor de zekerheid. "Ik heb echt die kaarten, hè?" Dick Heintz kan het nog steeds niet geloven. De Feyenoord-fan reist ruim 16.000 kilometer voor de kampioenswedstrijd tegen Excelsior. "Ik heb als een kind op het bed staan springen."

Voor het eerst in achttien jaar kan Feyenoord zondag de landstitel grijpen. Ook in Australië is het seizoen van de Rotterdammers nagelbijtend gevolgd. Daar, in een dorpje vlak bij Sydney, woont Heintz sinds 2002.

Coolsingel
Twee jaar later werd zijn zoon Oliver geboren. Hoewel Nederlands zijn tweede taal is, zingt Oliver 'Hand in Hand, Kameraden' vloeiend uit volle borst mee.

Heintz deed zijn zoon een belofte: bij het eerstvolgende kampioenschap voor Feyenoord gaan ze naar de Coolsingel. Om daar het ongelooflijk mooie feestje te vieren. Zondag is het zover. En ze zijn erbij. "Hier hebben we natuurlijk veel te lang naar uitgekeken, hè", reageert Heintz vanuit Australië.

"Ik heb mijn zoon al heel vaak uitgelegd hoe mooi Het Legioen is", gaat Heintz verder. "Nu gaat hij het met eigen ogen zien. Ik kan het nog steeds niet geloven. Toen ik het hoorde… Tranen in mijn ogen van blijdschap."

Kleine oogjes
Het kijken van wedstrijden dit seizoen werd topsport. In Nederland is het acht uur later dan in Australië, dus Heintz kreeg kleine oogjes. "Feyenoord won van Vitesse (0-2, red.). Daarna moest Ajax en zij kwamen snel 1-0 achter tegen PSV. Die wedstrijd heb ik toch maar afgekeken, ook al was het midden in de nacht. Fantastisch was het."

Wat Dick verwacht? Hij herhaalt de woorden van Brad Jones, de Australische keeper van Feyenoord. "The City is going to experience a total meltdown", zegt Heintz, in dat mooie Down Under-accent. "De stad Rotterdam wordt helemaal gek."

Heintz beseft dat Feyenoord van heel ver komt. "Kijkend naar de budgetten van de andere topclubs, is dit gewoon hartstikke knap. Ik mag hopen dat ze geleerd hebben van de afgelopen achttien jaar, toen het financieel kantje boord was, en het geld nu wel goed investeren. In Robin van Persie bijvoorbeeld. Dat hij een voorbeeld neemt aan Dirk Kuijt. Hij kwam ook terug en maakte er nog iets heel moois van."

Zondag volgt hét passende hoogtepunt. Voor Oliver, maar zeker ook voor Dick Heintz, die zo gek van de club is, dat hij op zijn eerste afspraakje met zijn huidige vrouw haar meenam naar De Kuip. "Ik weet niet hoe gek het gaat worden, maar we zijn allebei dolenthousiast. Het wordt onvergetelijk!" (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 3 9 5
2 sc Heerenveen 3 9 5
3 Feyenoord 3 7 4
4 FC Twente 3 7 4
5 PSV 3 7 3
6 Vitesse 3 6 2
7 FC Utrecht 2 4 2
8 PEC Zwolle 3 4 2
9 Willem II 3 4 2
10 VVV-Venlo 3 4 1
11 Heracles Almelo 3 4 -2
12 FC Groningen 3 3 -3
13 AZ 2 2 0
14 FC Emmen 3 1 -3
15 Fortuna Sittard 3 1 -4
16 ADO Den Haag 3 0 -5
17 RKC Waalwijk 3 0 -6
18 Sparta Rotterdam 3 0 -7