Lionel Messi
Lionel Messi - © Pro Shots

Messi simpelweg onmisbaar bij La Albiceleste

5 mei 2017
Voor de fans van het Argentijnse voetbalteam is het een heuse feestdag. Lionel Messi kreeg te horen dat er een streep is gezet door zijn schorsing. Meer dan goed nieuws voor La Albiceleste, dat simpelweg niet zonder zijn superster kan.

Argentinië met of zonder Messi is namelijk een wereld van verschil in de huidige kwalificatiereeks. De Zuid-Amerikaanse grootmacht werkte daarin vooralsnog veertien duels af. Zes met en acht zonder de spelmaker van FC Barcelona.

Van de zes duels waarin Messi meedeed, won Argentinië er vijf: een winstpercentage van 83,3 procent. Dat staat in schril contrast tot de wedstrijden zonder inbreng van de topscorer aller tijden van de nationale ploeg.

Daarin zegevierde Argentinië maar één van de acht keer: een percentage van 12,5 procent. Dat gebeurde overigens alweer een tijd geleden: in november 2015 werd Colombia met 0-1 geklopt.

Met

Lionel Messi

Zonder

6

Wedstrijden

8

5

Zeges

1

0

Gelijk

4

1

Verloren

3

83.3%

Winstpercentage

12.5%

2.5

Punten per duel

0.9

 

Argentinië, dat nog geen opvolger voor de ontslagen bondscoach Edgardo Bauza heeft gevonden, staat momenteel vijfde in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Een plek die nog wel plaatsing voor het eindtoernooi in Rusland kan opleveren, al moet dat dan wel via de play-offs gebeuren.

Op 31 augustus speelt Argentinië zijn volgende kwalificatieduel: uit tegen Uruguay. (FOX Sports