Sulley Muntari
Sulley Muntari - © Pro Shots

'Schorsing racistisch bejegende Muntari alsnog kwijtgescholden'

5 mei 2017
Sulley Muntari hoeft toch niet te boeten voor zijn protestactie na racistisch te zijn bejegend, meldt de internationale spelersvakbond Fifpro.

De middenvelder van Pescara stapte zondag vroegtijdig van het veld, nadat hij geel kreeg van de scheidsrechter toen hij zijn beklag deed over racistische leuzen van Cagliari-supporters. Die actie kwam Muntari op zijn tweede gele kaart te staan, en dus één duel schorsing.

Wat de straf voor de Ghanees extra wrang maakte, was het feit dat Cagliari níét hoefde te boeten voor het gedrag van zijn fans. Dit omdat in Italië de regel geldt dat minimaal één procent van een tribune zich schuldig moet maken aan strafbaar gedrag.

Fifpro meldde vrijdagavond dat de schorsing voor Muntari in beroep is kwijtgescholden. (FOX Sports)