Dmitrij Jaskin (23)
Dmitrij Jaskin (23) - © ANP

Blues verlengen play-offs tegen Predators met nipte zege

6 mei 2017
St. Louis Blues heeft de play-offserie tegen Nashville Predators verlengd na een 2-1 zege in eigen huis.

Met de overwinning bracht de ploeg uit Missouri de achterstand in de best-of-seven-reeks terug tot 2-3. Het zesde duel staat zondagnacht in Nashville op de rol.

De Blues, die de laatste twee wedstrijden buitenshuis hadden verloren, wisten dat een nederlaag in het eigen Scottrade Center einde verhaal zou betekenen. Niemand had er echter rekening mee gehouden dat ze op de goede weg zouden worden geholpen door Dmitrij Jaskin.

De in Rusland geboren Tsjech verving op het allerlaatste moment Alexander Steen en betaalde in de tweede periode het vertrouwen terug met de openingstreffer. Het was pas zijn eerste goal sinds begin december en zijn tweede van het seizoen.

James Neal trok de stand namens de Predators weer gelijk, maar Jaden Schwartz bezorgde de thuisploeg alsnog de zege. De Canadees tekende voor de 2-1 na 25 seconden in de derde periode. (FOX Sports)

De vijfde wedstrijd tussen Washington Capitals en Pittsburgh Penguins zie je in de nacht van zaterdag op zondag om 01.15 uur op FOX Sports 6