Brett Gardner (rechts) viert zijn beslissende homerun
Brett Gardner (rechts) viert zijn beslissende homerun - © ANP

New York Yankees op de valreep langs Chicago Cubs

6 mei 2017
New York Yankees heeft de koppositie in de American League East behouden na een late 2-3 overwinning op Chicago Cubs.

Het team van Didi Gregorius poetste tegen de regerend kampioen in de laatste inning een 2-0 achterstand weg om alsnog met de zege aan de haal te gaan. De druiven waren zuur voor het publiek op Wrigley Field, nadat de thuisploeg vrijwel de gehele wedstrijd op voorsprong had gestaan.

In de gelijkmakende slagbeurt van de eerste inning had Kris Bryant met een homerun al meteen voor de 1-0 namens de Cubs gezorgd. Kyle Schwarber volgde het voorbeeld van zijn teamgenoot in het zesde bedrijf.

Alles of niets
Met twee uit en twee man op de honken in de negende inning was het alles of niets voor Brett Gardner en de buitenvelder van de Yankees stelde niet teleur. Met een rake klap verdween de bal van relief pitcher Héctor Rondón over de hekken, waarmee hij de stand op 2-3 bracht.

De Cubs kwamen de domper vervolgens in de gelijkmakende inning niet meer te boven. Gregorius, de in Amsterdam geboren korte stop van de Yankees, eindigde de wedstrijd met een hit in vier slagbeurten.

Met de zege komt koploper New York op achttien zeges, tegenover negen nederlagen. Naaste belager Baltimore Orioles (18-10) bleef in het spoor met een 4-2 zege op Chicago White Sox. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Minnesota Twins en Boston Red Sox zie je zaterdagavond om 20.00 uur op FOX Sports 7

Gerelateerd