Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens op zoek naar de gravelliefde in Madrid

6 mei 2017
Kan de liefde van Kiki Bertens voor het gravel weer opbloeien in Madrid? Die vraag staat vanaf zaterdag centraal op het WTA-toernooi in de Spaanse hoofdstad.

Bertens verraste vorig jaar vriend en vijand door op Roland Garros de halve finales te bereiken. Op het gravel in Parijs vestigde zij definitief haar naam als tennistopper. Het gemalen baksteen en Bertens waren vrienden geworden, voor altijd.

Maar dit seizoen wil het ook op gravel nog niet geweldig vlotten met Bertens. Vooruit, de nummer 21 van de wereld doet het beter dan in haar mislukte hardcourt-seizoen. Maar in haar drie toernooien (Charleston, Bogota en Stuttgart) kwam zij achtereenvolgens niet verder dan de achtste finale, kwartfinale en eerste ronde.

Lichtpuntjes waren haar twee zeges in de Fed Cup, waarin zij met Nederland, ook op gravel, van Slowakije won. Bertens is dus nog op zoek naar haar topvorm. Om de zon te laten schijnen in Madrid, moet zaterdag in de eerste ronde Elena Makarova worden bedwongen. De Russin is 41ste van de wereld en stond een keer eerder tegenover de Zuid-Hollandse.

Sterren staan gunstig
Vorig jaar februari won Bertens in de Fed Cup met 6-3, 6-4 van haar aanstaande tegenstander, die bovendien woensdag nog in actie kwam in Rabat. De sterren lijken dus gunstig te staan voor de beste speelster van Nederland, die twee weken geleden voor een wedstrijd speelde. (FOX Sports)

Het duel tussen Bertens en Makarova is als vierde partij gepland op de dag en is LIVE te zien op FOX Sports 4. De eerste wedstrijden beginnen om 11.00 uur.