Diego Biseswar
Diego Biseswar - © Pro Shots

Zaterdag LIVE: Biseswar met PAOK in Griekse bekerfinale

6 mei 2017
Diego Biseswar hoopt zaterdag de eerste hoofdprijs uit zijn carrière te veroveren. De oud-Feyenoorder speelt met PAOK Saloniki de finale van de Griekse beker tegen AEK Athene.

Biseswar verruilde vorige zomer na 4,5 jaar het Turkse Kayserispor voor een avontuur in Thessaloniki. De aanvallende middenvelder kwam sindsdien 24 in actie voor de nummer twee van Griekenland en was vier keer trefzeker.

Ajax
Waar het seizoen van Biseswar en PAOK begon met een teleurstelling - de Grieken werden door Ajax uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League - kan men de jaargang zaterdag kleuren met een hoogtepunt.

Bij een overwinning in het Panthessaliko Stadio pakt PAOK de beker voor de vijfde keer in de geschiedenis, maar de laatste keer dateert alweer van 2003. Voor AEK is de eindstrijd bekend terrein. De bekerhouder zette de trofee al vijftien keer bij in de prijzenkast.

Competitie
PAOK en AEK eindigden de reguliere competitie op respectievelijk de tweede en de vierde plaats, achter kampioen Olympiakos Piraeus.

De ploegen verdeelden de punten in de onderlinge wedstrijden met een 1-0 zege voor PAOK in oktober en een 3-0 overwinning voor AEK medio maart. De twee komen elkaar in de play-offs om Europees voetbal nog twee keer tegen. (FOX Sports)

De Griekse bekerfinale tussen PAOK Saloniki en AEK Athene zie je zaterdag om 19.30 uur LIVE op FOX Sports 6

Gerelateerd