De strijd om de plekken in de play-offs is nog steeds ongemeen spannend. Alleen FC Utrecht en AZ zijn zeker van deelname aan dit toetje, de overige twee deelnemers zijn nog onbekend.

Voor die twee tickets komen drie ploegen in aanmerking. sc Heerenveen en Heracles Almelo hebben de beste papieren, met beide 43 punten. FC Groningen mag echter nog hopen met drie punten minder, maar een beter doelsaldo dan Heracles: +2 om 0.

Heracles werkt dankzij de resultaten van zondag met het beste gevoel toe naar de allesbeslissende 34ste speelronde. De Almeloërs walsten met 4-0 over ADO Den Haag heen, dankzij doelpunten van Reuven Niemeijer (twee keer), Samuel Armenteros en Thomas Bruns.

Ook Groningen boekte een opbeurend resultaat, de ploeg van Ernest Faber hield PSV in eigen huis op 1-1. Mimoun Mahi zette de thuisploeg op 1-0, waarna Sam Lammers gelijkmaakte voor de Eindhovenaren.

sc Heerenveen blameerde zich tegen PEC Zwolle, waar trainer Ron Jans afscheid nam van het thuispubliek. De Zwollenaren speelden zeventig minuten met tien man, maar namen in ondertal een 2-0 voorsprong via Danny Holla en Queensy Menig. Reza Ghoochannejhad deed pas diep in blessuretijd iets terug.

FC Utrecht en Vitesse speelden voor de wedstrijdpremie en - in het geval van de thuisploeg - om het goede gevoel vast te houden voor de komende play-offs. Een rake kopbal van Willem Janssen in extremis betekende een 1-0 zege voor de Domstedelingen. (FOX Sports)