Didi Gregorius (l) en Kyle Schwarber
Didi Gregorius (l) en Kyle Schwarber - © ANP

Yankees winnen marathonpartij bij Cubs

8 mei 2017
New York Yankees heeft goede zaken gedaan door regerend kampioen Chicago Cubs te verslaan in een ware marathonpartij. Na achttien innings wonnen de bezoekers met 4-5.

De wedstrijd duurde liefst zes uur en was pas vlak na middernacht lokale tijd afgelopen.

Didi Gregorius zal ondanks de zege gemengde gevoelens hebben gehad. De Amsterdamse korte stop van de Yankees wist in acht slagbeurten niet tot een honkslag te komen.

Met mannen op het tweede en derde honk was het uitgerekend voormalig Cubs-speler Starlin Castro die in de laatste inning van de wedstrijd toesloeg met een binnengeslagen punt.

Records
Daarmee kwam een slijtageslag, die een paar records opleverde, ten einde. Voor de Cubs kwamen acht werpers in actie, voor de Yankees zeven. Gezamenlijk waren zij goed voor 48 strikeouts. Het vorige record van 43 K's stamde uit 1971.

Nog nooit duurde een interleague-wedstrijd achttien innings. Sinds 1997 spelen teams uit de American League en National League in het reguliere seizoen tegen elkaar. Voorheen gebeurde dat alleen in de World Series.

Koploper
Met de derde overwinning in drie dagen in het stokoude Wrigley Field pakten de ​Bronx Bombers de vijfde zege op rij. Met twintig gewonnen en negen verloren partijen zijn de Yankees nu koploper in de MLB. De Cubs staan met 16 overwinningen in 31 wedstrijden in de middenmoot. (FOX Sports)