Chapecoense met titel richting duel met Atlético Nacional
Chapecoense met titel richting duel met Atlético Nacional - © ANP

Chapecoense met titel richting Supercup tegen Atlético Nacional

8 mei 2017
Amper een half jaar na de vliegramp in Colombia waarbij een groot deel van de selectie om het leven kwam, heeft het Braziliaanse Chapecoense alweer een titel gepakt. Chapecoense prolongeerde het kampioenschap in de staat Santa Catarina.

De groen-witte brigade verloor zondag de return in de finale tegen Avai met 0-1, nadat 'Chape' uit met dezelfde cijfers had gewonnen. Op basis van de betere prestaties in het reguliere seizoen, werd de club uit het zuiden van Brazilië opnieuw staatskampioen.

Recopa Sudamericana
Chapecoense kan deze week nog een prijs pakken. Woensdagnacht volgt de return tegen Atlético Nacional om de Zuid-Amerikaanse Supercup, de Recopa Sudamericana. De Brazilianen wonnen het eerste duel voor eigen publiek met 2-1.

Chapecoense en Atlético Nacional zouden elkaar eind vorig jaar treffen in de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League.

Op weg naar Colombia stortte het vliegtuig met daarin de selectie van de Braziliaanse club neer. Slechts zes van de 77 passagiers overleefden de vliegramp, onder wie drie spelers. (FOX Sports/ANP)

Het tweede duel tussen Chapecoense en Atlético Nacional om de Recopa Sudamericana zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.40 uur LIVE op FOX Sports 2

Gerelateerd