Go Ahead Eagles heeft per direct afscheid genomen van Elvis Manu. De aanvaller wordt een onprofessionele houding verweten rond de verloren wedstrijd zondag tegen Ajax (4-0).

Manu raakte in opspraak, omdat hij in aanloop naar de cruciale wedstrijd tegen de Amsterdammers op zijn Instagram-pagina Feyenoord gelukwenste met het mogelijk behalen van de titel die middag. Zijn club degradeerde door de verliespartij uit de Eredivisie. 

"Met twee posts op social media gaf hij aanleiding te veronderstellen dat hij niet volledig gefocust was op de cruciale wedstrijd van diezelfde middag", meldde de club uit Deventer maandag op de website.

Nadat de clubleiding de berichten onder ogen had gekregen, is Manu maandagochtend te kennen gegeven dat er geen prijs meer wordt gesteld op zijn diensten. De aanvaller stond van 2012 tot 2015 onder contract bij Feyenoord.

Manu kwam in de winterstop van Brighton & Hove Albion op huurbasis over naar Deventer. Hij speelde veertien wedstrijden voor Go Ahead en maakte daarin twee doelpunten. Hij werd ook twee keer met rood van het veld gestuurd.

(FOX Sports/ANP)