Ron Jans
Ron Jans - © Pro Shots

Jans ziet functie bij KNVB niet meer zitten

9 mei 2017
Ron Jans lijkt alweer te vertrekken bij de KNVB. De afzwaaiende coach van PEC Zwolle zou de nieuwe cursus Coach Betaald Voetbal vormgeven, maar overweegt nu om daar vanaf te zien.

De 58-jarige Jans gaat om de tafel met technisch directeur Hans van Breukelen, die er alles aan zal doen om hem van gedachten te doen veranderen.

Indien Jans inderdaad vertrekt, zou hij na Marco van Basten, Dick Advocaat, bondscoach Danny Blind, vrouwenbondscoach Arjan van der Laan, manager vrouwenvoetbal Minke Booij en technisch manager Jelle Goes de volgende zijn die onder het bewind van Van Breukelen de KNVB verlaat.

Vlemmings
Leon Vlemmings, met wie Jans zou gaan samenwerken bij de voetbalbond, nam maandag al het besluit om te vertrekken. Hij koos ervoor om vanaf volgend seizoen aan de slag te gaan als hoofdcoach van Go Ahead Eagles. Het mogelijke vertrek van Jans lijkt hiermee verband te houden.

Het nieuws komt uitgerekend op de dag dat Van Breukelen en directeur betaald voetbal Jean-Paul Decossaux de komst van Dick Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit officieel bekend maken.

Van Breukelen wilde dinsdag niet vertellen waarom Jans twijfelt over zijn baan bij de KNVB. "Dat zou niet netjes zijn, want ik ben nog in gesprek met hem.'' (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd