Ron Jans
Ron Jans - © Pro Shots

Jans over KNVB: "Voedingsbodem om te blijven verdween"

9 mei 2017
Ron Jans is met de KNVB in gesprek om uit elkaar te gaan voordat de samenwerking überhaupt begonnen was.

Jans, die na dit seizoen afscheid neemt als hoofdtrainer van PEC Zwolle, kondigde eerder op maandag al aan niet aan de slag te gaan als leercoach bij de vernieuwde opleiding Coach Betaald Voetbal.

De reden hiervoor noemt Jans de overgang van Leon Vlemmings van de KNVB naar Go Ahead Eagles. "Ik heb met Leon Vlemmings ideeën uitgewisseld voor de opleiding en gesprekken met cursisten gedaan", aldus Jans.

"We vormden echt een blok. Ik kies er bewust voor een jaar lang niet als trainer aan de slag te gaan en wilde veel leren van Leon. Toen hij aankondigde in te gaan op de aanbieding van Go Ahead Eagles, verdween voor mij de voedingsbodem om te blijven."

"Dit staat overigens los van de overige ontwikkelingen bij de KNVB", ging Jans verder. "Ik besef dat dit voor de voetbalbond ongelukkig uitkomt. Zij doen echt hun best het voetbal vooruit te brengen. Dat zie je vandaag al op zo’n voetbalcongres. Ik hoop dat ze snel goede opvolgers vinden en ik ben ervan overtuigd dat het een goede cursus wordt."

De KNVB zegt dat de bond en Jans 'zoeken naar een oplossing voor de opleiding en de lopende overeenkomst van Ron Jans'. (FOX Sports)

Gerelateerd