Jonathan Schoop
Jonathan Schoop - © ANP

Schoop belangrijk bij late zege Baltimore Orioles

10 mei 2017
Baltimore Orioles heeft New York Yankees afgelost als koploper in de American League East.

De ploeg van de Nederlandse international Jonathan Schoop was na extra innings met 5-4 te sterk voor Washington Nationals, terwijl de Yankees van Didi Gregorius onderuit gingen bij Cincinnati Reds: 5-3.

Met de overwinning komen de Orioles op 22 zeges tegenover tien nederlagen. De naaste belager uit New York heeft een winstpartij minder achter de naam staan. De divisiegenoten zijn tevens de twee beste ploegen uit de MLB.

Achterstand
De zesde overwinning op rij van Baltimore leek ver weg, nadat de bezoekers in de achtste inning dankzij een homerun van Adam Lind op 1-4 waren gekomen.

Adam Jones antwoordde echter meteen met een maximale score, waarna Schoop en J.J. Hardy met binnengeslagen punten in het laatste bedrijf extra innings uit het vuur sleepten: 4-4.

De Orioles maakten vervolgens het verschil in de twaalfde inning, toen Mark Trumbo met een eenhonkslag Jones over de thuisplaat hielp.

Schoop, die terugkwam van een handblessure, besloot de wedstrijd met twee hits en een binnengeslagen punt in drie slagbeurten. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Houston Astros en Atlanta Braves zie je woensdag om 20.00 uur op FOX Sports 2

Gerelateerd