Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Woensdag LIVE: Haase en Bertens in actie in Madrid

10 mei 2017
Het gravel van het Caja Mágica in Madrid kleurt woensdag oranje. Robin Haase en Kiki Bertens komen allebei in actie tijdens het masterstoernooi in de Spaanse hoofdstad.

Na zijn zege op Daniel Evans wacht Haase in de tweede ronde een partij tegen Tomas Berdych. De Tsjech versloeg in zijn eerste wedstrijd Denis Istomin.

Haase, de nummer 45 van de wereld, heeft goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de Tsjechische topper. De Hagenaar was begin maart te sterk voor Berdych in Dubai, waar hij uiteindelijk doordrong tot de halve finales.

Berdych heeft dit jaar nog niet zijn beste spel laten zien, maar bereikte al wel twee halve finales in Qatar en Rotterdam. De Wimbledon-finalist van 2010 staat momenteel op de veertiende plaats op de mondiale ladder.

Bertens
Bertens stoomde dinsdag al door naar de achtste finales en treft daarin Irina Begu uit Roemenië. De Wateringse maakte in Spanje indruk met knappe zeges op Ekaterina Makarova en Timea Bacsinszky.

De 25-jarige Bertens bereikte deze week met de negentiende plaats haar hoogste notering op de wereldranglijst ooit. De een jaar oudere Begu is terug te vinden op plek 36.

Haase en Berdych vormen de tweede partij op baan 5, waar de eerste wedstrijd om 12.00 uur begint. Bertens en Begu komen om 15.00 uur in actie op baan 3. (FOX Sports)

De partijen Haase-Berdych en Bertens-Begu zie je woensdag LIVE op FOX Sports 2 en FOX Sports 4.

Gerelateerd