Sparta Rotterdam heeft een fikse tegenvaller moeten incasseren in aanloop naar de laatste speelronde en eventuele Jupiler Play-Offs. Doelman Roy Kortsmit heeft een meniscusblessure opgelopen, bevestigt de club tegenover FOX Sports.

Kortsmit staat hierdoor vermoedelijk vier tot zes weken aan de kant en zal geopereerd moeten worden. Het is nog onduidelijk wat de keeper precies mankeert. Kortsmit liep de knieblessure zondag op in het gewonnen duel met FC Twente (1-0), waarbij hij ten val kwam.

Vervanger
Kortsmit miste dit seizoen nog geen duel van Sparta. De laatste keer dat hij een wedstrijd van zijn club moest laten schieten, was in augustus 2015. Toen werd Kortsmit vervangen door Ricardo Kieboom, die zondag net als Michael Verrips als reserve-keeper op de bank zat bij de Rotterdammers.

Sparta staat een ronde voor het einde zestiende, een plek die uiteindelijk leidt tot het spelen van nacompetitie. Zondag sluit de ploeg van Alex Pastoor het reguliere seizoen af tegen degradant Go Ahead Eagles. (FOX Sports)