Luiz Otávio (rechts) viert de 2-1 tijdens het eerste duel
Luiz Otávio (rechts) viert de 2-1 tijdens het eerste duel - © ANP

Chapecoense - Atlético Nacional, 'broedertwist' in Recopa

10 mei 2017
Chapecoense en Atlético Nacional moeten woensdagnacht hun warme gevoelens voor elkaar even in de ijskast zetten.

De 'broederclubs', die voor altijd aan elkaar verbonden zullen zijn vanwege de vliegramp begin december, spelen in het Estadio Atanasio Girardot in Medellín de terugwedstrijd om de Recopa Sudamericana.

Het Braziliaanse Chapecoense verdedigt na het eerste duel om de Zuid-Amerikaanse Supercup een 2-1 voorsprong tegen de opponent uit Colombia. Reinaldo en Luiz Otávio scoorden in april namens Chape, Macnelly Torres maakte de belangrijke uittreffer voor Atlético.

Vliegramp
Een half jaar geleden stortte het vliegtuig met de selectie van Chapecoense neer op weg naar de finale van de Copa Sudamericana tegen Atlético. Slechts drie spelers, Jackson Follmann, Alan Ruschel en Neto, overleefden de vliegramp.

Als eerbetoon schonk Atlético vervolgens de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League, aan de getroffen Brazilianen. Atlético won in juli met huidig Ajacied Davinson Sánchez wel de Copa Libertadores, waardoor de twee ploegen elkaar weer tegenkomen in de Supercup.

Warm welkom
De speciale band bleek afgelopen week opnieuw, toen Chapecoense landde in Medellín. De club kreeg op de luchthaven onder meer een eresaluut met waterkanonnen en alle spelers ontvingen een onderscheiding van de burgemeester.

Een maand geleden kreeg Atlético eveneens een warm welkom van duizenden supporters in Chapecó. De gemeente legde tevens een 'Medellín Park' aan in de Braziliaanse stad. (FOX Sports)

Atlético Nacional-Chapecoense zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.40 uur LIVE op FOX Sports 2

Gerelateerd