Dorian van Rijsselberghe.
Dorian van Rijsselberghe. - © ANP

Lijstaanvoerder Van Rijsselberghe maakt EK niet af

10 mei 2017
Hoewel Dorian van Rijsselberghe leidt op het EK windsurfen in Marseille, maakt de olympisch kampioen de titelstrijd voor de kust van de Franse stad niet af.

Hij vliegt zaterdag terug naar zijn woning in de Verenigde Staten. Op die dag staat de slotrace om de medailles gepland.

"Ik ben niet naar het EK gekomen om een resultaat te behalen, maar puur om uren te maken en er weer in te komen'', lichtte hij woensdag zijn besluit toe op Instagram.

"Ik had negen maanden niet gevaren en dat is best lang. Om dan meteen weer volle bak te knallen, gaat je niet in de koude kleren zitten. Dus houd ik vast aan het trainingsplan en ga eerder naar huis.''

Van Rijsselberghe stond na zijn olympische triomftocht in Rio vorig jaar augustus negen maanden niet op de plank, maar daar was in Marseille weinig van te merken.

Hij nam dinsdag met twee zeges de leiding in het kampioenschap in handen. "Ik krab mezelf ook een beetje achter de oren. Helemaal omdat ik weet hoe hard de anderen ervoor werken'', liet hij toen weten. (ANP)

Gerelateerd