Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens op jacht naar eerste halve finale van 2017

11 mei 2017
Kiki Bertens is ouderwets op stoom in Madrid. Donderdag kan zij voor de eerste keer in 2017 de halve finales halen op een toernooi.

Ekaterina Makarova, Timea Bacsinszky en Irina Begu vielen in de Spaanse hoofdstad al ten prooi aan Bertens, die zonder een set te verliezen is doorgedrongen tot de laatste acht.

Het geeft het tennisjaar van Bertens, dat vooralsnog zo moeizaam verloopt, eindelijk wat glans. Want drie spelers op één toernooi verschalken, dat was de nummer negentien van de mondiale ladder dit jaar nog niet gelukt.

Luxemburg
Het zorgt ervoor dat de Wateringse voor de eerste keer sinds oktober 2016 zich bij de laatste vier kan scharen. In Luxemburg slaagde zij hier voor het laatst in: Monica Niculescu stuitte daar de opmars van Bertens.

Om de halve finales te bereiken moet Bertens afrekenen met Anastasija Sevastova. De Letse, 22ste van de wereld, is geen tegenstander om te onderschatten. Eerder deze week rekende zij in Madrid genadeloos (6-3, 6-3) af met Karolina Pliskova, de mondiale nummer drie. (FOX Sports)

Het duel tussen Bertens en Sevastova wordt niet voor 14.00 uur afgewerkt en is te zien op FOX Sports 6. 

Gerelateerd