FOX Sports Actueel
FOX Sports Actueel - © FOXSports.NL

Update over FOX Sports Eredivisie bij Ziggo

25 juli 2017
Het Gerechtshof van Amsterdam heeft dinsdag een voorlopige uitspraak gedaan in de door VodafoneZiggo aangespannen procedure met betrekking tot de doorgifte van het live Eredivisie voetbal.

Hierbij is het standpunt van VodafoneZiggo voorlopig overgenomen en zouden zij ook na 31 juli FOX Sports Eredivisie kunnen blijven doorgeven aan voormalig UPC-klanten op basis van de huidige, voor consumenten ongunstige, voorwaarden. 

Consument de dupe

In een eerdere uitspraak oordeelde de Rechtbank van Amsterdam vorige maand dat VodafoneZiggo nieuwe afspraken moest maken met EMM over de doorgifte van de FOX Sports Eredivisie zenders aan voormalig UPC-klanten. In hoger beroep heeft het Gerechtshof nu voorlopig anders geoordeeld. Dit is een teleurstellende uitkomst, met name voor de klanten van Ziggo want zij zijn hiervan vooralsnog de dupe. Eerder deze maand berichtte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nog dat het nieuwe samenwerkingsmodel met betrekking tot de doorgifte van FOX Sports Eredivisie positief uitpakt voor de consument.

Een woordvoerder van Eredivisie Media & Marketing (EMM) verwondert zich over het gevecht dat Ziggo voert tegen zijn klanten: “De consument is hiervan de dupe. Klanten van een groot aantal tv-aanbieders profiteren al bijna een jaar lang van fors lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie. Het is opmerkelijk dat Ziggo daarentegen al een jaar lang geen enkele intentie toont om die voordelen ook aan hun klanten te gunnen. Sterker nog, in plaats daarvan wringen ze zich in allerlei bochten en rechtszaken om dat klantvoordeel juist zo lang mogelijk uit te stellen.”

Uitspraak niet definitief, mogelijke vervolgstappen

Het betreft een uitspraak in kort geding, waardoor het vonnis nog niet definitief is. Eredivisie Media & Marketing (EMM) beraadt zich op de mogelijke vervolgstappen. De woordvoerder: “We blijven ons onverminderd inzetten om zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden. Dat is en blijft onze ambitie, in samenwerking met alle tv-aanbieders dus ook met Ziggo. Waarbij iedereen kan profiteren van de gunstige nieuwe voorwaarden, ongeacht bij welke tv-aanbieder men zit.”

Voor meer informatie adviseren we u om contact op te nemen met de klantenservice van Ziggo.

 

Nieuw samenwerkingsmodel FOX Sports Eredivisie

Met ingang van seizoen 2016/17 heeft EMM met een groot aantal tv-aanbieders een nieuw samenwerkingsmodel geïntroduceerd. Als gevolg daarvan profiteert de consument van aanzienlijk lagere prijzen voor FOX Sports Eredivisie. FOX Sports Eredivisie 1 is bij T-Mobile en Delta zelfs onderdeel van het tv-basispakket. FOX Sports Eredivisie is inmiddels beschikbaar in meer dan 900.000 huishoudens.

EMM: sinds 2008

Al meer dan 60 jaar is de Eredivisie de voedingsbodem onder het Nederlandse voetbal. En sinds 2008 bestaat Eredivisie Media & Marketing (EMM), opgericht door de achttien clubs zelf om een solide financiële basis onder het Nederlandse voetbal op te bouwen, die hard nodig is om een aantrekkelijke Eredivisie te hebben én te houden. Sinds 2013 doen we dat onder de vlag van FOX Sports Eredivisie. Komend seizoen wordt de tiende jaargang voor EMM, waarmee we onze langetermijnambitie onderstrepen: samen met de Eredivisieclubs zoveel mogelijk mensen het Nederlandse voetbal te laten beleven, met alle clubs en hun helden.

Met veel enthousiasme en passie blijven we het Nederlandse voetbal ondersteunen en een positieve bijdrage leveren aan een Eredivisie om trots op te zijn. Een geweldige competitie met geliefde clubs, waar miljoenen mensen iedere week zoveel plezier aan beleven. Vrijdag 11 augustus gaat het nieuwe seizoen weer van start. Wij kunnen niet wachten en zijn er weer bij voor elk moment.

Stand

Team G P D
1 Ajax 25 56 45
2 AZ 25 56 37
3 Feyenoord 25 50 15
4 PSV 26 49 26
5 Willem II 26 44 3
6 FC Utrecht 25 41 16
7 Vitesse 26 41 10
8 Heracles Almelo 26 36 6
9 FC Groningen 26 35 1
10 sc Heerenveen 26 33 0
11 Sparta Rotterdam 26 33 -4
12 FC Emmen 26 32 -13
13 VVV-Venlo 26 28 -27
14 FC Twente 26 27 -12
15 PEC Zwolle 26 26 -18
16 Fortuna Sittard 26 26 -23
17 ADO Den Haag 26 19 -29
18 RKC Waalwijk 26 15 -33