Raymond van Barneveld
Raymond van Barneveld - © Pro Shots

Van Barneveld sluit af met zware nederlaag

11 mei 2017
Raymond van Barneveld heeft donderdag met een forse nederlaag afscheid genomen van de Premier League.

De Schot Peter Wright stuurde de Hagenaar met liefst 7-1 naar huis. Barney was al kansloos voor een plaats bij de laatste vier en deelname aan de play-offs, volgende week donderdag in Londen.

De winst van Wright zette Michael van Gerwen nog enigszins onder druk. De titelverdediger moest winnen van zijn eeuwige rivaal Gary Anderson om zich als nummer één te plaatsen voor de eindstrijd. Dat lukte.

Mighty Mike won met een gemiddelde van 103 met 7-4, goed voor een premie van 30.000 euro. Wright was na zestien speelronden de nummer twee, voor Anderson en good-old Phil Taylor, die donderdag het vierde en laatste ticket voor de play-offs veroverde.

Van Gerwen was de laatste weken iets van slag met maar één overwinning in de laatste drie partijen. Op de slotdag in Aberdeen bezorgde hij zich voor de vijfde keer op rij de toppositie in de eindklassering.

"Het was echt zwaar dit jaar, maar ik heb het weer gehaald. Ik had maar één doel: de twee punten en dat is gelukt'', aldus Van Gerwen, die volgende week Anderson opnieuw treft in de halve finale. (ANP)

Gerelateerd