Met een been stond Almere City in de volgende ronde van de Jupiler Play-Offs. En toen ging het mis. De 0-2 voorsprong in Helmond werd verspeeld en na negentig minuten stond er een 4-2 uitslag op het scorebord. Werk aan de winkel dus, voor de mannen van Jack de Gier.

De missie is vrijdag simpel: weer twee keer scoren en dit keer niet vier keer hoeven vissen. Een uitdaging, aangezien Almere de afgelopen zeven wedstrijden de nul niet hield.

Daar staat tegenover dat de nummer acht van het reguliere seizoen zeer makkelijk het net vindt: 74 keer. Alleen de top drie in de Jupiler League – VVV-Venlo, Jong Ajax en SC Cambuur – scoorde vaker dan Almere.

Genadeklap
RKC Waalwijk hoopt ondertussen op een mirakel tegen FC Emmen. De Brabanders kregen veel lof in de laatste weken van de competitie, maar gingen er genadeloos af in de heenwedstrijd: 1-5.

In Emmen moet er vier keer gescoord worden door de ploeg van Peter van den Berg. Een hele opgave tegen het stugge Emmen, dat op VVV en Jong PSV na het minste aantal tegengoals te verwerken kreeg (40). (FOX Sports)

Gerelateerd