Stipe Miocic
Stipe Miocic - © ANP

Twee titelgevechten tijdens UFC 211 in Dallas

13 mei 2017
De UFC pakt zaterdag weer flink uit met een ijzersterke kaart in Dallas. Met twee titelgevechten en een aantal grote namen, wordt UFC 211 een van de sterkst bezette evenementen van dit jaar.

Stipe Miocic vs. Junior Dos Santos
Tijdens het hoofdgevecht gaat Stipe Miocic zijn titel in het zwaargewicht verdedigen tegen oud-wereldkampioen Junior Dos Santos. Miocic won vorig jaar het wereldkampioenschap en sloeg toen de Braziliaanse kampioen Werdum knock-out. Daarna verdedigde hij met succes de titel in zijn thuisstad Cleveland tegen onze landgenoot Alistair Overeem.

Nu is de 33-jarige Braziliaan Junior Dos Santos aan de beurt. Dos Santos is de nummer vier op de wereldranglijst en was al eens zwaargewichtkampioen. Voordat Miocic dat werd, hadden de twee al een keer tegen elkaar gevochten. Toen won Dos Santos via een unanieme jurybeslissing.

Overeem en Werdum zullen met interesse naar dit gevecht kijken, want zij vechten op 8 juli tegen elkaar. De winnaar zal hoogstwaarschijnlijk de volgende titeluitdager worden. Beiden verloren van Miocic, maar Alistair won wel van Dos Santos.

Joanna Jedrzejczyk vs. Jessica Andrade
In het strogewicht verdedigt de Poolse Joanna Jedrzejczyk voor de vijfde keer haar titel. Joanna Champion neemt het op tegen de als nummer drie geplaatste Jessica Andrade. De 29-jarige Jedrzejczyk is in haar MMA-carrière nog ongeslagen.

In 2015 veroverde zij haar titel door Carla Esparza te verslaan. Vervolgens werden Penne, Letourneau, Gadelha en Kowalkiewicz aan de kant gezet. De Braziliaanse Andrade heeft indrukwekkende overwinningen tegen Penne, Calderwood en Hill achter haar naam staan.

Opwarmertjes
Eerder op de avond zijn er ook een aantal interessante clashes. In het weltergewicht neemt de 39-jarige Braziliaan Demian Maia het op tegen de 32-jarige Amerikaan Jorge Masvidal. De wedstrijd daarvoor vechten Frankie Edgar en Yair Rodriguez tegen elkaar. Edgar verloor zijn vorige gevecht van José Aldo en probeert zich nu weer in de kijker te spelen voor een titelgevecht in het vedergewicht. (FOX Sports)

UFC 211: Miocic vs. Dos Santos 2 is in de nacht van zaterdag op zondag om 04.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.