Samenvatting Feyenoord - Heracles Almelo

Koning Kuijt bezorgt Feyenoord langverwachte landstitel

14 mei 2017
Dirk Kuijt kwam terug naar Feyenoord om prijzen te winnen, een ambitie die de routinier vervolgens hoogstpersoonlijk vervulde. Met een hattrick tegen Heracles Almelo bezorgde hij de Rotterdammers de titel: 3-1.

Een titel waarop de stadionclub voor het gevoel een eeuwigheid had gewacht. De laatste keer dat Feyenoord de schaal aan de Coolsingel toonde, in het seizoen 1998/1999, werden de kampioenspremies nog in guldens uitbetaald.

Bliksemstart
Tegen Heracles werd echter al snel duidelijk dat het lange wachten voorbij was. Met 38 seconden(!) op de klok ramde Kuijt de bal in de lange hoek achter de kansloze Bram Castro, nadat het uitglijden van Mike te Wierik hem een vrije doortocht had verschaft: 1-0.

Dik tien minuten later stond het al 2-0, wederom mocht Kuijt zich laten bejubelen. De 36-jarige Katwijker kopte fraai raak uit een voorzet van Eljero Elia.

Mat Heracles
Heracles stelde daar opvallend weinig tegenover voor een ploeg die nog een punt nodig had om de play-offs om Europees voetbal te bereiken. De eerste/enige echte kans van de Almeloërs kwam na een klein uur spelen, maar Reuven Niemeijer mikte net over en naast.

Voor de rest was het Feyenoord wat de klok sloeg. Met zijn vroege goals schoot Kuijt zijn ploeg niet alleen op voorsprong, maar ook de verlammende titelstress aan diggelen.

Hattrick Kuijt
Om kort voor tijd de titel definitief over de streep te trekken met de voltooiing van zijn hattrick. Kuijt mocht aanleggen vanaf elf meter, vanwege hands van Te Wierik in het strafschopgebied, en maakte geen fout: 3-0.

Het rake afstandsschot van Peter van Ooijen (3-1), één minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd, was daardoor niet meer dan een eretreffer.

En zo volgde een week na de 'Kater van Kralingen' alsnog een volksfeest op de Coolsingel, waar zich uren voor de wedstrijd al duizenden fans verzameld hadden. 

Dankzij Dirk Kuijt. De absolute leider en aanjager van dit Feyenoord en held van Het Legioen. (FOX Sports)