Samenvatting Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam

Sparta speelt zich veilig, Roda en N.E.C. nacompetitie in

14 mei 2017
Sparta heeft zich zondag met pijn en moeite veiliggespeeld in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen dankzij twee late treffers met 1-3 bij Go Ahead Eagles. Roda JC en N.E.C. moeten zich opmaken voor de promotie-/degradatieduels.

Sparta begon de laatste speelronde op een nacompetitieplaats en had zondag moeite om op gang te komen tegen Go Ahead. Pas na rust kwam de formatie van Alex Pastoor tot daden tegen de ploeg uit Deventer, die vorige week degradeerde.

In deze tweede helft eiste Martin Pusic een hoofdrol op. De spits van Sparta opende de score, waarna Darren Maatsen voor de 1-1 zorgde. Pusic nam Sparta echter na tachtig minuten weer bij de hand door de 1-2 te maken. Craig Goodwin zorgde kort voor het einde voor de beslissende 1-3.

N.E.C.
Sparta kwam hierdoor op 34 punten. Dat aantal haalde N.E.C. ook doordat het, dankzij goals van Arnaut Groeneveld en Taiwo Awoniyi, met 0-2 won bij sc Heerenveen. De Nijmegenaren hebben echter een veel slechter doelsaldo dan Sparta, waardoor zij als nummer zestien de boeken ingaan én nacompetitie moeten spelen. 

Roda
Ook Roda moet daarin nog strijden om lijfsbehoud. De Limburgers verloren zondag met 3-0 van Vitesse en zakten daardoor van de veilige vijftiende naar de levensgevaarlijke zeventiende stek. Ricky van Wolfswinkel (tweemaal) en Lewis Baker maakten de doelpunten van de Arnhemmers. Bij Roda kreeg Mitchel Paulissen in de slotfase rood.

ADO sloot het seizoen winnend af. In een duel waarin niets meer op het spel stond werd Excelsior met 4-1 verslagen. (FOX Sports)