Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Maandag LIVE: Haase versus Berlocq in Rome

15 mei 2017
Robin Haase begint maandag aan het masterstoernooi van Rome in de wetenschap dat hij weer twee plaatsen is gestegen op de wereldranglijst.

De nieuwe nummer 43 van de mondiale ladder treft in de eerste ronde van het evenement in de Italiaanse hoofdstad Carlos Berlocq. De Argentijn staat momenteel 25 posities hoger op de ranking.

Berdych
Haase dankte zijn winst aan het bereiken van de tweede ronde van het toernooi van Madrid. Hij versloeg vorige week in Spanje de Brit Daniel Evans, voordat hij strandde tegen de Tsjech Tomas Berdych.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Haase in de tweede ronde in Rome Berdych opnieuw tegenkomt. De mondiale nummer dertien moet dan eerst afrekenen met Mischa Zverev.

Het zou al de derde keer dit jaar zijn dat Haase en Berdych elkaar op de baan treffen. Eind februari besliste de Hagenaar tijdens het toernooi van Dubai het onderonsje in zijn voordeel.

Berlocq
Haase stond drie keer eerder tegenover Berlocq, die in Italië via de kwalificaties doordrong tot het hoofdschema. De Nederlander won twee keer, waaronder de laatste partij begin 2014.

Het duel tussen Haase en Berlocq is de derde partij op Court 1, waar de eerste wedstrijd om 11.00 uur op de rol staat.

Kiki Bertens maakt eveneens haar opwachting in Rome. De Wateringse speelt dinsdag pas haar eerste partij tegen de Roemeense Monica Niculescu. (FOX Sports)

Het toernooi van Rome zie je vanaf maandag 11.00 uur LIVE op FOX Sports 4