Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Dinsdag LIVE: Bertens versus Niculescu in Rome

16 mei 2017
Kiki Bertens krijgt dinsdag de kans om revanche te nemen op Monica Niculescu. De Wateringse treft de Roemeense in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Rome.

Bertens heeft nog een appeltje te schillen met Niculescu. De nummer twintig van de wereld leek vorig jaar oktober in Luxemburg op weg naar de vierde finale uit haar carrière, maar struikelde in de halve eindstrijd over de Roemeense.

Niculescu won vervolgens een dag later de finale in het groothertogdom tegen Petra Kvitová. Het was voor de 29-jarige speelster de derde titel op haar palmares.

Vorm
Niculescu trok haar goede vorm door met een finaleplaats in Hobart medio januari, maar heeft sindsdien weinig laten zien. De mondiale nummer 48 wist slechts een van haar laatste acht wedstrijden in winst om te zetten.

Bertens heeft de laatste tijd juist de stijgende lijn te pakken. Ze drong vorige week in Madrid nog door tot de kwartfinales, waarin ze uiteindelijk strandde tegen Anastasija Sevastova.

Het duel tussen Bertens en Niculescu is de tweede partij op Court 1, waar de eerste wedstrijd om 11.00 uur begint. (FOX Sports)

De partij tussen Kiki Bertens en Monica Niculescu zie je dinsdag LIVE op FOX Sports 4