Robert Braber en Jordy Thomassen vieren een treffer van Helmond Sport in de vorige ronde tegen Almere City
Robert Braber en Jordy Thomassen vieren een treffer van Helmond Sport in de vorige ronde tegen Almere City - © Pro Shots

Halve finales Jupiler Play-Offs: spanning en sensatie

18 mei 2017
Dat de Jupiler Play-Offs elk jaar garant staan voor spektakel, bleek maar weer in de afgelopen ronde. Als underdog schoof Helmond Sport Almere City aan de kant en FC Emmen had eigenlijk aan één wedstrijd al genoeg tegen RKC.

Donderdagavond gaan de play-offs verder. FOX Sports zet alle heenduels van de halve finales op een rij.

Helmond Sport – Roda JC, 18.30 uur
Om in de Eredivisie te blijven moet Roda JC in de halve finales van de Jupiler Play-Offs zien te overleven tegen Helmond Sport.

Het rommelt aan alle kanten bij de Limburgers, die in de laatste speelronde met 3-0 verloren bij Vitesse. Toch biedt het verleden houvast voor de ploeg van Yannis Anastasiou, die afgelopen week vier spelers uit de selectie zette.

In drie instanties ontsnapte Roda in 2009 ten koste van Cambuur. Na twee gelijke spelen in de finale van de play-offs volgde een beslissingswedstrijd, die uiteindelijk na penalty’s over de streep werd getrokken door Roda. Vier jaar later moest Sparta eraan geloven door twee rake vrije trappen van Mark-Jan Fledderus, terwijl in 2015 NAC werd teruggeworpen en Roda daardoor terugkeerde in de Eredivisie.

MVV – SC Cambuur, 19.45 uur
In het tweeluik tussen MVV en Cambuur lijkt laatstgenoemde torenhoog favoriet. Waar MVV al sinds 13 maart niet meer heeft gewonnen, verkeert Cambuur juist in blakende vorm.

De Limburgers, geleid door trainer Ron Elsen, verloren drie van de laatste acht wedstrijden en speelden er vijf gelijk. Cambuur sloot het reguliere seizoen weliswaar af met een 2-1 nederlaag bij Jong Ajax, maar won daarvoor zes keer op rij.

Verrassend is het dan ook niet dat Cambuur, waar Marinus Dijkhuizen komende zomer het roer overneemt van interim-trainer Sipke Hulshoff, door velen wordt aangewezen als de te kloppen ploeg in de play-offs.

FC Volendam – NAC Breda, 19.45 uur
De ontmoetingen tussen Volendam en NAC beloven razend spannend te worden. Op basis van het afgelopen seizoen ontlopen beide teams elkaar nauwelijks.

Het FC Volendam van blikvanger en parttime analist Kees Kwakman, deed het over het hele seizoen net iets minder met 62 punten tegenover de 64 punten die Kwakmans oude liefde NAC vergaarde. Terwijl Volendam (+19) wel weer een beter doelsaldo behaalde ten opzichte van de club uit Breda (+15).

Ook de onderlinge resultaten van dit jaar wijzen niet direct een favoriet aan. Thuis won Volendam (2-1), maar in Brabant bleef NAC baas in eigen huis (1-0).

FC Emmen – N.E.C., 20.45 uur
Niemand in Nijmegen en omstreken zal graag aan de nacompetitie van twee jaar geleden terugdenken. Toen vloog de ploeg al in dit stadium, de halve finales, van de play-offs, uit de Eredivisie.

De laatste twee duels van het huidige seizoen bieden wél hoop voor de manschappen van interim-coach Ron de Groot en assistent Patrick Pothuizen. Met een 2-1 zege op AZ en een 0-2 overwinning bij sc Heerenveen lijkt de Nijmeegse formatie net op tijd het lek boven te hebben. (FOX Sports)

Dit waren de Eredivisie play-offs!

17 mei 2017
Dit waren de Eredivisie play-offs!
FC Utrecht en AZ deden uitstekende zaken in de halve finales van de Eredivisie play-offs, met ruime zeges bij sc Heerenveen (1-3) en FC Groningen...