Desevio Payne
Desevio Payne - © FOXSports.NL

FC Groningen-verdediger Payne naar Excelsior

18 mei 2017
Desevio Payne maakt de overstap naar Excelsior. De 21-jarige verdediger komt over van FC Groningen, waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract stond.

De Amerikaans-Nederlandse verdediger, die nog wel medisch gekeurd moet worden, zet in Rotterdam zijn handtekening onder een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen.

Payne hoorde in maart dat zijn contract niet verlengd zou worden in Groningen. "Ik heb een paar weken geleden een eerste gesprek gehad en dat voelde eigenlijk meteen goed", stelt de Amerikaans jeugdinternational. "Het was een positief gesprek en het verhaal sprak mij meteen aan, net als de trainer. Excelsior is misschien een kleinere club dan FC Groningen, maar het is wel een warme club. Dat merkte ik meteen toen ik er was. Ik wil mij focussen op speeltijd en daarom is Excelsior volgens mij de juiste keuze."

Payne kwam dit seizoen zes keer uit voor de Groningse hoofdmacht. Hij scoorde eenmaal, in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo. "Bij FC Groningen heb ik de tijd niet gekregen om te laten zien wat ik kan. Ik heb wel wat wedstrijden gespeeld, maar zij konden mij daar niet de garantie geven dat ik veel zal gaan spelen. Dus was het beter en het verstandigste om uit elkaar te gaan. Bij Excelsior hoop ik die speelminuten wel te gaan maken."(FOX Sports)