Karim Benzema
Karim Benzema - © ANP

Benzema opnieuw niet opgeroepen voor Franse selectie

18 mei 2017
Ook in de kwalificatiewedstrijd tegen Zweden maakt Karim Benzema niet zijn rentree voor het nationale elftal van Frankrijk.

Bondscoach Didier Deschamps houdt de aanvaller van Real Madrid buiten de selectie voor de komende drie interlands, met verder vriendschappelijke ontmoetingen met Paraguay en Engeland.

Benzema wordt ondanks al zijn talent min of meer genegeerd door de bondscoach, sinds hij verwikkeld is in een afpersingszaak met een sekstape van een andere Franse voetballer. Volgens Deschamps staan die zaken echter grotendeels los van elkaar. "Ik handel in het belang van het Franse voetbal en kies de spelers die dat het beste dienen."

Lacazette
Alexandre Lacazette is wel geselecteerd door Deschamps. De aanvaller van Olympique Lyon, die vorige week nog twee treffers maakte tegen Ajax, kwam tot dusver tien keer uit voor Les Bleus. Zijn laatste interland dateert van 11 oktober 2015, toen hij in actie kwam in de oefenwedstrijd tegen Denemarken.

Frankrijk leidt in de kwalificatiepoule voor het WK van 2018, waarin ook Nederland uitkomt. De Fransen spelen op 9 juni tegen Zweden, Oranje ontmoet dan Luxemburg in Rotterdam. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd