Mikhail Rosheuvel won met Roda met 0-1 bij Helmond Sport
Mikhail Rosheuvel won met Roda met 0-1 bij Helmond Sport - © Pro Shots

Eredivisionisten willen eerste karwei thuis afmaken

19 mei 2017
Roda JC en N.E.C. verwierven donderdagavond een prima uitgangspositie door respectievelijk met 0-1 en 1-3 te winnen bij Helmond Sport en FC Emmen. Zondagmiddag moet de eerste klus geklaard worden.

Roda zal het in de return tegen Helmond Sport moeten stellen zonder Adil Auassar. De ervaren middenvelder pakte in de 58ste minuut een rode kaart, maar zag zijn ploeg desondanks een 0-1 zege uit het vuur slepen in Brabant.

"Als we zondag hetzelfde aan de bak leggen, komt het wel goed", blikte aanvoerder Tom Van Hyfte al vooruit op het weerzien in het Parkstad Limburg Stadion. "We hebben enkel jongens nodig die er honderd procent voor gaan."

Veerkrachtig N.E.C.
Een nog beter resultaat in de heenwedstrijd behaalde N.E.C. bij FC Emmen. Ondanks een vroege achterstand door een doelpunt van Alexander Bannink, knokte de Nijmeegse formatie zich naar een riante 1-3 overwinning.

Onder interim-trainer Ron de Groot won N.E.C. de laatste drie duels op rij met steeds dezelfde opstelling. Het vertrouwen is dan ook aanwezig, bleek wel uit de woorden van aanvoerder Gregor Breinburg. "In het voetbal is het nooit gedaan. Maar we gaan de boel wel op slot gooien. Ik denk dat we thuis ook gaan winnen."

Wondergoals
Sander van de Streek, Daniel van Son en Nick Runderkamp. Sinds donderdag hebben ze één ding gemeen. Alle drie scoorden ze op prachtige wijze in de Jupiler Play-Offs.

De schitterende goal van Van de Streek, misschien wel de mooiste van de drie, bracht Cambuur langszij bij MVV (1-1). De pareltjes van Van Son en Runderkamp bogen een 0-1 achterstand van Volendam om in een 2-1 voorsprong op NAC, dat toch weer terug kwam dankzij een discutabele treffer van Cyriel Dessers: 2-2. (FOX Sports)