Giovanni Troupée keert zaterdag terug in de wedstrijdselectie van FC Utrecht.

De negentienjarige verdediger is hersteld van de bovenbeenblessure die hij een maand geleden in de competitiewedstrijd tegen Roda JC opliep.

Trainer Erik ten Hag liet vrijdag weten dat Troupée fit genoeg is voor de return tegen sc Heerenveen in de halve finales van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal.

Utrecht won woensdag de eerste wedstrijd in Friesland met 3-1 en heeft daardoor de eindstrijd in zicht. Ten Hag: "Het gaat erom dat we alert zijn en blijven. We hebben een heel goede uitgangspositie. Die moeten we verzilveren."

St. Juste
Bij sc Heerenveen is Jeremiah St. Juste mogelijk niet inzetbaar. De verdediger viel woensdag uit met een schouderblessure. Mocht St. Juste niet kunnen spelen, komt er vermoedelijk een plaats vrij voor Kik Pierie. De zestienjarige speler viel woensdag in.

"Het is een zware opgave, we gaan voor die kleine kans die er is", aldus trainer Jurgen Streppel. "Maar we moeten ook realistisch zijn, we zitten niet in onze beste fase." Heerenveen won in 2017 pas vier wedstrijden. (ANP)