Manuel Gräfe leidt zaterdag de cruciale kelderkraker tussen Hamburger SV en VfL Wolfsburg en dat zorgt voor enige ophef in Duitsland.

Gräfe kende twee jaar terug een omstreden vrije trap toe aan Hamburger SV in de slotfase van het beslissende play-offduel met Karlsruher SC, bij een 0-1 achterstand. Marcelo Díaz scoorde, dwong daarmee een verlenging af en zag Nicolai Müller daarin voor de 2-1 en dus handhaving zorgen.

"Deze aanstelling is voor mij verbazingwekkend", aldus Markus Merk, ex-arbiter en tegenwoordig tv-analist in gesprek met Hamburger Morgenpost. "De aandacht moet op altijd op de wedstrijd gericht zijn en niet op de scheidsrechter. Dat is in dit geval niet mogelijk."

Ook voormalig FIFA-scheidsrechter Bernd Heynemann uitte kritiek op de beslissing van de DFB om Gräfe de beladen ontmoeting te laten fluiten. "Ik kan alleen maar hopen dat er niets gebeurt. Maar als er wel een verkeerde, cruciale beslissing wordt genomen, dan heeft de bond een probleem."

Hamburger SV moet op de laatste speeldag van VfL Wolfsburg winnen om de zestiende plaats te verlaten. Die positie betekent play-offduels na afloop van het reguliere seizoen. (FOX Sports)

Hamburger SV – VfL Wolfsburg zie je zaterdag om 15.30 uur LIVE op FOX Sports 2.

Gerelateerd

Stand