WTA Rome: Bertens strandt in halve finale

WTA Rome: Halep velt knokkende Kiki

20 mei 2017
Kiki Bertens is uitgeschakeld in Rome. De Nederlandse verloor in de halve finale van het Italiaanse WTA-toernooi met 7-5, 6-1 van Simona Halep.

De Roemeense, de nummer vier van de wereld, kreeg in de eerste set te maken met uitstekende weerstand van Bertens. De Wateringse maakte bijvoorbeeld een prachtig eerste punt.

Ook werkte ze een eerste setpunt weg door op 5-5 te komen. Halep ging er desalniettemin uiteindelijk met het eerste bedrijf vandoor: 7-5.

Maar na de traditionele peptalk van coach Raemon Sluiter, waarin Bertens terechte complimenten kreeg, zakte het spel van de Nederlandse helemaal weg.

Halep speelde Bertens bij vlagen helemaal weg en de speelster uit Wateringen kwam tot slechts één game. Ook de tweede set ging daardoor naar de Roemeense.

Halep won vorige week zaterdag al het WTA-toernooi van Madrid. Ze moet in de finale op het gravel tegen Garbiñe Muguruza of Elina Svitolina.

Over een week beginnen de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. Bertens bereikte daar vorig jaar de halve finales en heeft de afgelopen weken op gravel de vorm getoond die ze eerder dit jaar op hardcourt nog miste. (FOX Sports)