Stuttgart maakt zich op voor een waar volksfeest. VfB keert zondag namelijk na een jaar afwezigheid vrijwel zeker terug in de Bundesliga.

De Mercedes-Benz-Arena is tegen Würzburger Kickers stijf uitverkocht met 60.000 fans en buiten het stadion leven nog eens 60.000 mensen mee tijdens een public viewing.

Alle ingrediënten zijn voorhanden om er een onvergetelijke dag van te maken, al strijdt Würzburger Kickers voor z’n laatste kans om degradatie te vermijden.

VfB Stuttgart wil de competitie het liefst afsluiten met een zege en dus het kampioenschap. Hannover 96, dat afreist naar Sandhausen, heeft ook 66 punten, maar een minder doelsaldo.

Kaarten geschud
Omdat twee teams rechtstreeks promoveren, lijken de kaarten op voorhand geschud. Óf Eintracht Braunschweig (63 punten) moet flink uithalen tegen Karlsruher SC en vooral hopen op een (ruim) verlies van Hannover 96.

In Stuttgart gaan de bierpompen ruim voor de wedstrijd open en zullen de curryworsten met friet niet aan te slepen zijn. Ook na afloop. Het wordt ongetwijfeld een feest om nooit meer te vergeten. (FOX Sports)