Samenvatting N.E.C. - FC Emmen

N.E.C. breidt zegereeks uit naar vier tegen zwak Emmen

21 mei 2017
N.E.C. lijkt precies op tijd wakker geschrokken. De Nijmegenaren wonnen zondag hun vierde wedstrijd op rij: 1-0 tegen FC Emmen.

Die overwinning was door de 1-3 zege in de eerste ontmoeting meer dan genoeg om door te stoten tot de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Daarin stuit N.E.C. op NAC Breda, dat FC Volendam uitschakelde.

Kévin Mayi opende na 26 minuten de score in het Goffertstadion. De Fransman profiteerde van halfslachtig ingrijpen van Tim Siekman en verschalkte doelman Dennis Telgenkamp: 1-0.

Het verdedigen van Siekman bij de goal was symptomatisch voor de rest van de wedstrijd. De 9.500 man op de tribunes werden niet bepaald verwend met goed voetbal, met name in de tweede helft.

Winnen is dan ook het enige dat telt in deze fase van het seizoen. En winnen deed N.E.C. in alle vier zijn wedstrijden onder interim-duo Ron de Groot - Patrick Pothuizen; tegen AZ, sc Heerenveen en twee keer tegen Emmen.

De Gelderlanders zijn nog maar twee positieve resultaten verwijderd van handhaving. Een weelde waarop gehoopt, maar niet gerekend zal zijn in Nijmegen toen men cultheld Peter Hyballa aan de kant schoof na zeven nederlagen op rij. (FOX Sports)