Atlético Madrid heeft met een overwinning op Athletic Bilbao (3-1) afscheid genomen van stadion Vicente Calderón.

De ploeg uit Madrid verhuist volgend seizoen naar een nieuw onderkomen en gaf aan de hand van Fernando Torres, kind van de club, een mooi eresaluut aan het stadion waar Atlético sinds 1966 zijn wedstrijden afwerkte.

Torres liet het publiek in de achtste en elfde minuut twee keer juichen. De bezoekers uit Bilbao deden in de tweede helft nog wat terug via Iñaki Williams, maar Ángel Correa stelde vlak voor tijd de laatste zege van de thuisploeg in Estadio Vicente Calderón zeker. Atlético was al zeker van de derde plaats in de Spaanse competitie.

Aanstaande zaterdag wordt de laatste wedstrijd gespeeld in het Madrileense stadion. FC Barcelona en Deportivo Alavés staan dan tegenover elkaar in de Spaanse bekerfinale.

Simeone
Diego Simeone blijft aan als coach van Atlético Madrid, zo maakte hij na afloop bekend. "Journalisten vragen me geregeld of ik blijf. Ja, ik blijf'', zei de 47-jarige trainer tegen Spaanse media. "Weet je waarom ik blijf? Omdat dit een club met een toekomst is. En die toekomst, dat zijn wij."

Simeone staat vijf jaar langs de lijn bij Atlético en is gewild op de transfermarkt. Maar hij blijft de club uit Madrid trouw. "Andere clubs hebben misschien meer geld of meer bekers, maar die zullen nooit dezelfde gevoelens oproepen als Atlético.'' (FOX Sports/ANP)